۱۳۸۸ دی ۱۴, دوشنبه

واکنش‌های مختلف به بیانیه جدید میرحسین موسوی



Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: محسن رضایی در نامه‌ای به آیت‌الله خامنه‌ای نوشت که بیانیه موسوی، «هر چند دیر هنگام بود ولی می‌تواند سرآغاز یک حرکت وحدت‌بخش در جبهه معترضین با دیگران باشد». (عکس از آرشیو)

بیانیه‌ ‌۱۷ موسوی با عناوین "معتدل"، "هوشمندانه" یا "زیرکانه" تحلیل شده، ولی محسن رضایی آن را "عقب‌نشینی" خواند و از آیت‌الله خامنه‌ای خواست، در آن فرصتی برای برون‌رفت از بحران ببیند. برخی بیانیه را "اتمام حجت" می‌دانند.

به گزارش سایت "کلمه"، ابوالفضل فاتح، رییس کمیته رسانه‌های ستاد انتخاباتی میرحسین موسوی، در مورد بیانیه ۱۷ موسوی گفت، این بیانیه اعلام یک «حسن نیت بزرگ و خواسته‌های حد‌اقلی» برای خروج کشور از بحران و یک امتحان خطیر برای مسئولان امر است.
«موسوی حجت را بر همه تمام کرد»
به نظر فاتح، «تفاوت مردان بزرگ و پرمایه با مدعیان بی‌ریشه‌ی استیلاطلب همین جا روشن می‌شود. اینک موسوی حجت را بر همه تمام کرده است».
این همکار پیشین میرحسین موسوی در ستاد انتخاباتی افزود: «اگر مسئولان فرصت را از دست دهند، دشواری‌های سهمگین آینده بر عهده‌ی آنان خواهد بود و مهر حسرت و تباهی از این فرصت‌سوزی تا ابد بر پیشانی‌شان حک خواهد شد».

محسن رضایی: بیانیه موسوی عقب‌نشینی است
با انتشار بیانیه‌ی میرحسین موسوی، محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت، نامه‌ای به آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی نوشت. وی در این نامه، نخست اجتماعات و تظاهرات دولتی روز چهارشنبه در مخالفت با تظاهرات مردم معترض در روز عاشورا را ستود. در این اجتماعات دولتی برگزارکنندگان سه شخصیت اصلاح‌طلب میرحسین موسوی، مهدی کروبی و سید محمد خاتمی را مورد حملات شدید قرار دادند و آنها را عامل "بیگانه" معرفی کردند.

محسن رضایی در رابطه با این تظاهرات‌های دولتی نوشت: «بعد از انتخابات، این اولین بار بود که ملت ایران یکپارچه و یک صدا دیده می‌شدند. زنان و مردان و جوانان بسیاری را از نزدیک می‌دیدم که ضمن آنکه از حوادث روز عاشورای تهران متاثر بودند ولی اشک شوق هم در چشمانشان حلقه زده بود و از اینکه دوباره خود را در پرتو امام حسین و ولایت یافته‌اند شاد بودند».
رضایی که مدتی خود جزو کاندیداهای ناراضی انتخابات ریاست جمهوری بود و به نحوه‌ی شمارش آرا اعتراض داشت، در این نامه‌ که خطاب به ولی فقیه است، خود را «سرباز رهبری» خوانده و بیانیه‌ی میرحسین موسوی را یک «عقب‌نشینی» ارزیابی کرده است.
رضایی خطاب به آیت‌الله خامنه‌ای نوشت: «عقب‌نشینی آقای میرحسین موسوی از انکار دولت آقای احمدی‌نژاد و پیشنهاد سازنده ایشان به اینکه مجلس و قوه قضاییه به وظایف قانونی خود در قبال پاسخگو کردن دولت عمل کنند، هر چند دیر هنگام بود ولی می‌تواند سرآغاز یک حرکت وحدت‌بخش در جبهه معترضین با دیگران باشد».

تقاضای پیام از آیت‌الله خامنه‌ای برای حرکت در جهت «وحدت»
محسن رضایی به ولی فقیه توصیه می‌کند: «صدور پیامی از سوی حضرتعالی و یا رهنمودهایی در یك سخنرانی می‌تواند حركت جدیدی که برای وحدت، همدلی، برادری، گذشت و ایثار در جامعه شروع شده را تقویت و استمرار بخشد تا هم کسانی که در جناح‌های سیاسی اشتباهاتی داشته‌اند، از اشتباه خود برگردند و همكاری با یكدیگر را آغاز كنند و هم از شروع فعالیت افراط گرایان جلوگیری و دشمن كمین‌كرده را ناامید سازند».

باید اشاره کرد که میرحسین موسوی در بیانیه‌ی خود خواستار اعلام مسئولیت‌پذیری مستقیم دولت در مقابل ملت و مجلس و قوه قضائیه شده است، به نوعی که از دولت "حمایت‌های غیرمعمول در مقابل کاستی‌ها و ضعف هایش نشود و دولت مستقیما پاسخگوی مشکلاتی باشد که برای کشور ایجاد کرده است. به یقین اگر دولت کارآمد و محق باشد خواهد توانست جواب مردم و مجلس را بدهد و اگر بی کفایت و ناکارآمد بود مجلس و قوه قضائیه در چهارچوب قانون اساسی با او برخورد خواهند کرد".
میرحسین موسوی در عین حال خواستار تدوین قانونی شفاف برای انتخابات، آزادی زندانیان سیاسی، آزادی رسانه‌ها و آزادی اجتماعات شده است.
احمد خاتمی: جنبش‌سبزی‌ها یزیدی هستند
سید احمد خاتمی، عضو تندرو و محافظه‌کار مجلس خبرگان رهبری، در واکنش به بیانیه میرحسین موسوی گفت که «آقای موسوی در بیانیه شماره ۱۷ خود اشتباهات و خطاها و گفتار نادرست گذشته خود را تكرار كردند».
احمد خاتمی که امام جمعه موقت تهران نیز هست و بارها از تریبون نماز جمعه خواستار اعدام "اغتشاش‌گران" جنبش اعتراضی شده، گفت که موسوی و کروبی برای تظاهرات عاشورا بسترسازی کرده‌اند. وی افزود: «بدین‌گونه نیازی نبوده مردم را به تظاهرات فرابخوانند».
این عضو تندروی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در مصاحبه با خبرگزاری ایسنا، به دفاع از خود پرداخت، زیرا موسوی در این بیانیه به یک خطبه وی در نماز جمعه انتقاد کرده است. احمد خاتمی گفت که او در نماز جمعه دو "اردوگاه حسینی و یزیدی" را برشمرده است. اردوگاه حسینی یعنی "اردوگاه ولایتمداری" و اردوگاه یزید، "اردوگاه ولایت‌ستیزی" است.

احمد خاتمی گفت، کسانی که آرم جنبش سبز دارند و مخالف ولی فقیه هستند، در اردوگاه یزیدی قرار دارند.

نماینده مجلس: «موسوی پذیرفت که مسئول اغتشاشات است»

یک عضو افراطی فراکسیون اصولگرایان مجلس شورای اسلامی گفت: «بیانیه موسوی به معنای پذیرش مسوولیت حرمت‌شکنی‌های روز عاشورا است».

حمید رسایی که از طرفداران سرسخت احمدی‌نژاد است و برای نطق‌های آتشین‌اش علیه موسوی و کروبی شهرت دارد، به خبرگزاری دولتی ایرنا گفت: «موسوی با بیانیه اخیرش پذیرفته است عامل به وجود آمدن اغتشاشات پس از انتخابات بوده و همچنین کسانی که در روز عاشورا به دین و نظام اهانت کردند هواداران او بوده‌اند».

پارلمان نیوز: پیشنهادهای موسوی اصولی است

سایت "پارلمان نیوز"، متعلق به نمایندگان اصلاح‌طلب مجلس، در پی انتشار بیانیه‌‌ی میرحسین موسوی نوشت: «رسانه‌هایی که خود را اصولگرا معرفی می‌کنند اما نقشی اصلی را در فتنه‌انگیزی و تحریک لباس‌شخصی‌ها بر عهده دارند»، در قبال مواضع میرحسین موسوی که امروز اعلام شد «تا این لحظه سکوت کرده‌اند».

پارلمان نیوز افزود: «علی‌رغم گذشت چند ساعت از انتشار بیانیه مهم مهندس موسوی که حاوی راهکارهایی برای خروج کشور از بحران و نیز اعلام مواضع اصولی اوست» این رسانه‌های اصولگرا همچنان خواهان اعلام مواضع موسوی در قبال حوادث عاشورا هستند.

از نظر نمایندگان اصلاح‌طلب مجلس، «تعلل بیش از حد قوه قضائیه و دستگاه‌های مسئول در قبال این توپخانه‌های دروغ و تهمت، وضعیت بحرانی کشور را بحرانی‌تر می‌کند».

نمایندگان اصلاح‌طلب، ۱۸ مورد از مواضع میرحسین موسوی در این بیانیه را برجسته کرده‌اند که در آن راه برون‌رفت کشور از بحران نشان داده می‌شود.

واکنش هم‌زمان "کلمه" به شایعه‌ی خروج موسوی از تهران

به گزارش سایت "کلمه"، رسانه‌های دولتی و نیمه‌دولتی اصولگرایان در روزهای اخیر برای دامن زدن به فضای تنش بیشتر، شایعه‌هایی مبنی بر خروج میرحسین موسوی و مهدی کروبی از تهران بر خروجی سایت‌های خبری خود قرار داده‌اند. گفته می‌شود که خبرگزاری رسمی دولت "ایرنا" پیشتاز طراحی این شایعه‌ها بوده است.

حسین کروبی، فرزند مهدی کروبی، پیشتر در گفت‌وگو با دویچه وله این ادعای ایرنا را قویا تکذیب کرد.

سایت "کلمه"، سایت نزدیک به موسوی، نیز امروز نوشت: «میرحسین موسوی در منزل شخصی خود در یکی از کوچه‌های فرعی پاستور همانند گذشته زندگی می‌کند و در روزهای اخیر به هیچ وجه از تهران خارج نشده‌اند. جالب آنکه در روزها و هفته‌های گذشته هم همین بولتن‌های خبری از محله‌های نیاوران و پاسداران به عنوان محل زندگی میرحسین نام می‌بردند در حالی که قاعدتا با توجه به ارتباط بسیار نزدیک نیروهای امنیتی با این بنگاههای خبرپراکنی، آنها باید بدانند که منزل موسوی که اتفاقا منزل محقری هم هست، واقع در یکی از فرعی‌های خیابان پاستور و در نزدیکی‌های نهاد ریاست جمهوری و بیت رهبری است نه در نیاوران و فرمانیه و پاسداران…»
DK/BB
دویچه وله

هیچ نظری موجود نیست: